Soil Crop & Water Solutions Ltd. is een Canadees bedrijf dat advies verkoopt aan agrariërs, overheden en particulieren wereldwijd met betrekking tot bodemvruchtbaarheid en teeltbegeleiding. Ook produceert het bedrijf vloeibare meststoffen en heeft het een exclusieve technologie ontwikkeld voor toepassing op eigen producten.  
 
Het bedrijf is negen jaar geleden in Nederland begonnen met het testen van verschillende formuleringen. Het uiteindelijke resultaat is het product Crop Fuel® dat in het jaar 2008 voor het eerst op de markt kwam. Tegenwoordig wordt het product grootschalig ingezet in de Nederlandse land- en tuinbouw en vindt er export plaats naar onder andere Duitsland en Tsjechië.
 
Door een grotere vraag naar het product en daardoor de groei in productie was het noodzakelijk om een nieuwe fabriek te bouwen. Vandaag de dag wordt Crop Fuel® geproduceerd in een moderne fabriek, bestaande uit een tweetal gebouwen met een totale oppervlakte van ruim 1400 m2. Rondom de fabriek ligt een terrein van 20 hectare landbouwgrond waarop jaarlijks proefvelden aangelegd worden. Deze nieuwe fabriek is in april 2012 officieel geopend door de premier van New Brunswick, Dhr. David Alward en de lokale, federale politicus Dhr. Mike Allen.