Het groeiseizoen is over het algemeen niet gelijkmatig genoeg om optimale opbrengsten voort te brengen. Bij droge en hete weersomstandigheden daalt de capaciteit van de plant om voedingselementen op te nemen. Hetzelfde fenomeen doet zich voor bij uitzonderlijk hoge neerslagcijfers: de opname van voedingselementen blijft achter. Onder alle extreme omstandigheden raakt de plant in stress en zal het niet voldoende ontwikkelen. Uit onderzoek is gebleken dat een goed bladbemestingsprogramma de stress van een gewas kan reduceren. De opname van voedingselementen die toegediend worden via bladbemesting ligt vijf keer zo hoog dan die toegediend door middel van bodembemesting. Crop Fuel® is een bladmeststof die niet alleen de planten van macro- en micro voedingselementen voorziet, maar het product stimuleert ook de ontwikkeling en uitbouw van het wortelstelsel. Een beter wortelstelsel zorgt voor een betere opname van beschikbare voedingselementen.

De voordelen van Crop Fuel® op een rij

  • Kwantitatief en kwalitatief hogere opbrengsten.
  • Het product Crop Fuel® heeft een preventieve werking.
  • Crop Fuel® is geschikt voor vele verschillende gewassen.
  • Het product heeft een unieke samenstelling; de boer hoeft zich niet  wekelijks af te vragen welke bemesting zijn gewas nodig heeft.
  • Crop Fuel® is zo geformuleerd dat het vaak het enige product is dat een gewas nodig heeft tijdens het groeiseizoen.
  • Crop Fuel® helpt met de bouw/groei van gezondere planten waardoor ze beter bestand zijn tegen natuurlijke ziekteverwekkers en daardoor minder vatbaar zijn voor bacterien en schimmels.