Herman Mensen uit Tweede Exloermond verbouwt naast aardappelen en suikerbieten ook wintertarwe. De afgelopen jaren gebruikt hij Crop Fuel® op zijn wintertarwe. Hij voert samen met de onkruidbespuiting ook een eerste behandeling met Crop Fuel® uit. Vervolgens herhaalt hij dit nog 2 keer. “De tendens van de afgelopen jaren met uitzondering van het seizoen 2012 is dat we telkens te maken hebben met een zeer droog voorjaar. Dit is voor de voorjaarswerkzaamheden ideaal omdat we in één keer door kunnen werken maar voor de gewassen duurt deze droge periode lang genoeg” aldus Herman Mensen.

Afgelopen seizoen teelde Herman Mensen wintertarwe van het ras Tabasco en haalde hij voor zandgrond begrippen een  goede opbrengst van ruim 9.5 ton per hectare. Dit jaar heeft hij wederom gekozen voor het ras Tabasco, mede omdat dit ras zeer gezond blijkt te zijn.

Herman Mensen vertelt: “Wintertarwe is een mooi gewas maar heeft voldoende vocht nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Hierbij is de stoelingsperiode erg belangrijk. Wanneer de plant niet voldoende vocht heeft en geen voedingsstoffen uit de bodem kan halen door de droogte haal je geen topopbrengst. Ik gebruik Crop Fuel® om deze moeilijke periode te overbruggen en de plant van zijn behoeften te voorzien. Hiermee heb ik tot dusver goede ervaringen".